Negyven újdonságot ígér a BMW

2017.03.21. 17:32

Az ötös sorozat legújabb generációja már ahhoz a 40 új, vagy megújuló típushoz tartozik, amelyet a BMW a következő két év során be kíván mutatni. Bővül is a paletta, jön például az X2-es és az X7-es, a Rolls-Royce terepjárója, illetve a jelenlegieknél elérhetőbb elektromos autók.

A BMW szépen növekedett 2016-ban: 2,36 millió autót tudtak eladni, ami 5,3%-os növekedésnek felel meg. Ám ennek ellenére nem ülnek a babérjaikon, a BMW legnagyobb konkurenseihez hasonlóan a kínálat további bővítését tervezi. A tempó elképesztő, negyven újdonság két év alatt még akkor is képtelenül hatalmas számnak tűnik, ha minden modell minden változatát beleszámolták a gyáriak, és az újdonságok egy jelentős része a meglevő modellek helyére érkezik. Így az X3 típus leváltása is ebben az időszakban esedékes, ami nyilván egymagában vagy öt-hat típusváltozatnak számít.

Emellett a BMW folytatja az elektromos választék bővítését is, méghozzá kétféle irányba. Egyrészt dolgoznak a következő i modellen, amely az abszolút csúcstechnikát testesíti meg. Másrészt viszont a Mini legalább egy típusából, és a BMW X3-as következő generációjából is várható egy-egy villamos hajtású kivitel – ezek alighanem sokkal kedvezőbb áron lesznek elérhetők, mint az i3, az i8 vagy akár az egyelőre csak pletykákból ismert i5, amelyet egyes feltételezések szerint a Tesla Model S kihívójának szánnak.

Az igyekezet nem meglepő, hisz a Mercedes jelenleg gyorsabban nő, mint a BMW: a stuttgarti rivális 11%-kal növelte az eladásait tavaly. És ez akkor sem nevezhető mellékes körülménynek, ha a BMW pénzügyi igazgatója azt mondja, számukra fontosabb a nyereségesség fenntartása, mint a termelés növelése.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.