Még három terep-Škoda várható

2017.03.22. 17:16

Egy kínai oldalon jelent meg ez a mobilos fotó, amely valamiféle prezentációs oldalról készült. Ezen a Kodiak után még három más típus látható, bár ezek közül csak egyről sejthető, hogy miféle szerzet is lesz.

skodasuvprez

A VW csoport szinte minden személyautó-márkája igyekszik a szabadidő-autók felé bővíteni a választékát, és ez alól a Škoda sem kivétel. Ám az így is meglepő, hogy a Kodiaq után még három típus érkezik. Ezek közül az egyik a Kodiaq Coupé, amely nyilván a nagy terepjáró kisebb, sportosabb változata lesz – az sem kizárt, hogy ezen a néven kapjuk meg a Seat Ateca Škoda megfelelőjét. A képen azonban még két autó látható, az egyik Model K, a másik Model Q néven. Valószínűtlen, hogy ezek ne a Volkswagen csoport egyen-technikájára épülnének mind. Egyes vélemények szerint a Q lehet a Yeti utóda, míg a K egy kisebb méretű autó, talán a VW T-Roc alapjain. Mások szerint a Škoda Kínában tovább gyárthatja a jelenlegi Yetit, némi korszerűsítés után, ezt nevezik a Model K-nak.

Az viszont ennyiből is sejthető, hogy a Škoda ugyanúgy a szabadidő-autók felé mozdul, mint a cégcsoport többi márkája, és Kína számukra is fontos célpont, annak ellenére, hogy az országban a VW és az Audi már most is a legnépszerűbb márkák közé tartozik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.