Megvillantják az új McLaren szuperautót

2017.03.23. 11:49

A McLaren egyelőre egy vázlatot mutatott az új szupersportkocsiról, amely a márka következő csúcsmodellje lesz. Ugyanolyan limitált példányszámú autóról van szó, amilyen a P1-es volt, de a tervezők néhány részletmegoldást a márka első utcai modelljéből, az F1-esből is átvesznek.

bp23

Az egyik ilyen a háromüléses kialakítás: a sofőr itt is középen ül majd, és kétoldalt mögötte kapnak helyet az utasülések. Innen a BP23 jelzésben a hármas szám. A típusjelzés eleje egyébként a Bespoke 2 rövidítése, ami arra utal, hogy ez lesz a McLaren második testre szabható modellje. A tervek szerint ugyanis minden egyes példány kialakításába bevonják a majdani vásárlót is, és az autó részleteit úgy alakítják ki, ahogy azt a későbbi tulajdonos szeretné. Így aztán nem valószínű, hogy lesz a típusból két egyforma példány.

Összesen 106 BP23-as készül, ugyanannyi, ahányat annak idején az F1-esből gyártottak. Az autó műszaki megoldásairól egyelőre keveset árultak el – annyi biztos, hogy a P1-eséhez hasonló, de hatékonyabb hibrid hajtásláncot alakítanak ki. A gyáriak még annyit árultak el, hogy az első példányokat 2019-ben szeretnék átadni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.