Illegálisan tárolják a csalós dízeleket?

2017.03.24. 16:05

Nem titok, hogy az Egyesült Államokban rengeteg Volkswagen-csoportos autó átmeneti tárolását kell megoldani a dízelbotrány miatt. Régiónként különböző helyszíneken pusztulnak az el nem adott, vagy éppen visszavett kocsik, sorsuk egyelőre kérdéses. Úgy tűnik, az ideiglenes elhelyezés sem minden esetben felel meg a szabályoknak.

A michigani Pontiac városa például a Silverdome jelenlegi tulajdonosait perelte be. A Triple Investment Group ugyanis nem kapott engedélyt arra, hogy az elhagyott stadion területén parkoltassa a kocsikat. Ráadásul a birtokháborítók ellen sem védekeznek megfelelően. Kérdés, hogy mennyire jogos a számonkérés, ha a terület magántulajdonban van – ezt nyilván az illetékes hatóságok majd elbírálják.

A helyi futballcsapat, a Detroit Lions már több mint tizenöt éve nem játszott meccset a Silverdome-ban. A Triple Investment Group 2009-ben, a város által szervezett árverésen vette meg a létesítményt. Megpróbálták újranyitni, de nem jártak sikerrel. Most bontásra vár, parkolója addig is a zűrös dízel-Volkswageneknek ad otthont.

A városvezetők úgy tűnik, megelégelték a sorozatosan megszegett ígéreteket, így a jogi lépések mellett döntöttek. Azt egyelőre nem tudni, mikor döntenek a terület sorsáról – ahogyan azt sem, mi lesz az autókkal, ha nem maradhatnak ott tovább. Hasonló ideiglenes lerakat egyébként a San Bernardinó-i reptéren és egy baltimore-i kikötőben is van.