Morzsolj el egy könnycseppet: elkaszálták a Sport Quattrót

2017.03.25. 16:59

Az Audi már 2010-ben is belengetett egy tanulmányt, amelyben a legendás Sport Quattro utódát véltük felfedezni. Három évvel később, a Frankfurti Autószalonon aztán egy alaposan átdolgozott koncepcióval jelentkeztek, de a szándék még mindig megvolt. Azóta sem lett viszont belőle semmi, és most úgy tűnik, ez így is marad.

Azokat, akik még mindig reménykedtek, az Audi Sport főnöke, Stephan Winkelmann keserítette el végleg. Arról beszélt, hogy bár szép álom a Sport Quattro feltámasztása, de most sokkal fontosabb feladataik vannak. Nem zárta ki teljesen egy igazán limitált szériás modell elkészítését, de most egyáltalán nem az efféle projektek élveznek elsőbbséget.

És hogy akkor mégis mi az, ami leköti a németek energiáit? Roppant meglepő módon a SUV-szegmens. Az RS Q3 mintájára a nagyobb hobbiterepjárókból, így a Q5-ből, Q7-ből és Q8-ból is készülhet még durvább kivitel – ezeket a világszintű eladások fellendítése miatt benzinmotorokkal képzelik el, abban komolyabb potenciált látnak, mint a dízelekben.

Emellett már javában folyik az RS4 Avant tesztelése, és az RS5 Sportbackről is szivárogtak ki infómorzsák.