Bugatti-árban lesz a csúcs-McLaren

2017.03.27. 13:28

Ahhoz képest, hogy a BP23 bemutatásáig még két év van hátra, elég sok mindent lehet tudni róla. A legújabb hírek szerint a legdrágább autók közé tartozik majd: kétmillió fontot kérnek majd minden egyes példányért.

bp23

Hasonló áron jelenleg Bugatti Chiront lehet kapni, ami 1500 lóerős W16-os szörnyeteg-motorjával és 420 km/h-s végsebességével még mindig az utolérhetetlen szinonimája a sportkocsigyártásban. A McLaren F1-es, a szellemi előd, amelytől a háromüléses elrendezést örökli a BP23, a maga idejében a leggyorsabb autónak számított, és egyáltalán nem biztos, hogy az újabb csúcsmodellel nem próbálják visszaszerezni ezt a címet. Az autó hibrid hajtáslánca simán képes lehet messze ezer lóerő felett teljesíteni, és az eddig közzétett egyetlen vázlat – azon is a hosszú, áramvonalas hátsó kialakítás – arra utal, hogy a formát is nagy tempóra optimalizálják.

Az átszámítva 718 millió forint körüli vételárat persze önmagában az is indokolhatja, hogy kevés készül majd belőle: ugyanúgy 106 példány, ahogy az F1-ből. Ehhez képest a Chiron a maga 500-as szériájával igazi tömegterméknek hat.