Kémfotón Putyin limuzinja

2017.03.27. 14:51

Ahogy arról korábban már írtunk, Vlagyimir Putyin egyik választási ígérete, az új, hazai luxusautó a megvalósulás felé halad. Ám nem csak az orosz elnök kaphat ilyen autót: állítólag több ezer példány készül majd.

A kémfotók tanúsága szerint a NAMI – az állami autófejlesztési intézet – tervezte limuzin minimális változtatásokkal juthat el a szériagyártásig. A stílusában leginkább a Rolls-Royce-okra emlékeztető autóról most néhány kémfotó bukkant fel. Ez egy rövid változat – Putyin valószínűleg sokkal hosszabb autót kap majd – amelyet elsősorban állami hivatalnokoknak szánnak, bár úgy tudjuk, kereskedelmi terméknek szánják: bárki vehet ilyet, aki meg tudja fizetni. A képek alapján azonban a rövid kivitel is hatalmasnak tűnik, főként a magassága látszik kivételesnek.

Ahhoz képest, hogy a fejlesztés célja a külföldi luxusautók leváltása az állam autóflottájában, a fejlesztés jelentős részét külföldi cégekre bízták. A páncélzatot korábbi hírek szerint a francia Dassault segítségével alakították ki, míg a gépészet nagy része állítólag a Porschétől érkezik. A csúcsváltozatokba állítólag a németek által kifejlesztett turbós V12-est építik, amely 800 lóerő körül lesz, de várhatóan készül egy kisebb teljesítményű, V8-as motor is, amely messze nem lesz ilyen erős.

A típus gyártása állítólag még az idén megkezdődhet, és úgy 5000 példány készülhet, különféle motorokkal és tengelytávval. Ezek egy jelentős részét persze felveszi majd az orosz állam, de nyilván arra számítanak, hogy Putyin jómódú hívei is átnyergelnek majd a hazafias luxusautóra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.