V8-as hangon énekel az új BMW kupé

2017.03.31. 17:54

Valószínűleg az egyik erősebb kivitelt teszteli a BMW a Nordschleifén. Az autóból ugyan kevés látszik az álcázás alatt, de a kipufogóból ígéretes hangok törnek elő.

Annyi azért látszik a videón, hogy a Toyotával közösen fejlesztett kétajtós sportkocsinál jóval nagyobb autóról van szó. A testes kupén igazán jellegzetes részletek egyelőre nem látszanak, de a BMW aktuális stílusát ismerve ez nem is olyan meglepő. Valószínűleg mutatósabb lesz a típus, mint amilyen mondjuk az új ötös, de a márka aktuális stílusának megfelelően egyszerű, sallangmentes formatervre számíthatunk a látvány alapján.

A motorhang arra utal, hogy ebben a konkrét példányban nyolchengeres motor dolgozik, bár nem biztos, hogy a jelenlegi 4,4 literest hallhatjuk benne. A hírek szerint ugyanis készül a BMW kínai motorja, a 4 literes, amely után a kínai vásárlóknak nem kell majd vagyonokat fizetniük luxusadó címén. Ez ráadásul nagyszerűen illene a BMW motor-szabványosítási törekvéseihez, hisz ennek is fél literes egy hengere. A 8-as egyébként az aktuális 7-es sorozat műszaki alapjaira épül, és úgy tudjuk, ez lehet az a BMW típus, amelybe hathengeresnél kisebb motort nem is építenek majd, viszont jó eséllyel készül majd V12-es kivitele is.

Egyelőre nem tudni, hogy a drága, kétajtós túrakocsi mikorra készülhet el, de abból kiindulva, hogy már nem igazán titkolják a létezését, várhatóan két éven belül megtartják a premierjét.