Távoli szoftverfrissítést ígér a BMW

2017.04.01. 07:18

A számítógépek világában évtizedes hagyománya van a rendszeres frissítéseknek, sőt, az okostelefonok elterjedése óta a mobiltelefonok világában is. Az autóipar azonban a kőkorszakban ragadt, legalábbis ebből a szempontból. Ha volt is frissítés, azt legtöbbször kábelen, a szervizben kaphatta meg a járművek elektronikája, de lassan ez a terület is megváltozhat.

bmwremote

Az első gyártó, amely rendszeres frissítéseket kínált, a Tesla volt, de most a BMW is versenyképessé szeretne válni ezen a területen. Ian Robertson, a cég alelnöke azt mondja, rövidesen a BMW-k szoftvereit is távolról, automatikusan frissíthetik. Ennek érdekében külön részleget hoztak létre Chicagóban, ahol háromszáz fő dolgozik majd a BMW applikációján és a szoftverfrissítéseken. A cég azt reméli, ezzel versenyelőnyhöz jut a Mercedesszel szemben, amely nem hajtott végre hasonló fejlesztést, így a fedélzeti szoftverüket csak szervizben frissíttethetik a Mercedes-tulajdonosok.

A BMW lépése várhatóan arra készteti a konkurens prémium-gyártókat, hogy hasonló frissítési lehetőséget építsenek ki saját autóikban – nem lehetetlen, hogy ez lesz a következő évek egyik sláger-fejlesztése, hisz látványos, de nem igényel különleges műszaki megoldásokat.