A dodzsem, ami lenyomná az autódat

2017.04.02. 07:33

Ki ne próbálta volna még a vidámparkok egyik legnépszerűbb játékát, a dodzsemet? Sokunknak ez volt az első autós élménye a szőnyegen tologatott kiskocsikat leszámítva. Az sem volt baj, ha ütköztünk, igazi vagánynak éreztük magunkat benne. Pedig akkor még csak nem is álmodtunk olyanról, mint ami az alábbi videóban szerepel.

Colin Furze neve már ismerősen csenghet. Hét évvel ezelőtt lángszórót szerelt a robogójára, majd megcsinálta a világ leggyorsabb rokkantkocsiját. Három esztendeje csapatós tuktukot alkotott, gazdagon felfegyverezve, most pedig egy dodzsemet hergelt fel alaposan. Ahogyan tőle már többször is láthattuk, ezúttal is hatszáz köbcentis sportmotorblokkot használt, és a sebességváltás élményéről sem mondott le. Persze kerekeket is kellett dobni a vidámparki játék alá.

Amikor mindezzel megvolt, és már ki is próbálta legújabb művét, megkérte a Top Gear titokzatos sztárját, a Stiget, hogy hozza ki a legtöbbet a gépből. Bár elsőre nem tűnik túl jónak egy ilyen kisautó aerodinamikája, de a fehér overálos pilóta 100 mérföld per órás, vagyis 160 km/h-s sebességet ért el a reptéri mérés során. Ezzel pedig bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is.