Birtok eladó 300 autóval

2017.04.02. 16:11

A kanadai vidéken kicsit más léptékkel mérik az ingatlanügyeket. Megesik például, hogy egy komplett veteránautó-gyűjtemény jár a ház és a végtelen mező mellé. Sőt, olykor még egy restaurátorműhely is.

au35hc5gi7qks8kmhp9a

1,5 millió kanadai dollárért, azaz nagyjából 300 millió forintért hirdette meg British Columbiai birtokát egy kanadai férfi. Ebben még önmagában nem lenne semmi extrém, egy bő kéthektáros, jó fekvésű földért házzal együtt arrafelé ez nem kiugró ár, az érdekes inkább az, ami pluszban jár hozzá. A tulajdonos egy Mike Hall nevű férfi, aki rengeteg autót vásárolt össze élete során; ebből 340 pedig ott áll a birtokon, többsége fedetlenül pihen a füves parkolóban, jó részük jól láthatóan egy ideje már donorként szolgál. Többnyire amerikai veteránok, állapotuk miatt elég széles skálán, 500 és 35 ezer dollár között mozog az áruk.

b4f4ttq0momcazqqdbh1

A képek alapján mondhatnánk Mike-ra, hogy rohasztó, de ennél kicsit összetettebb a történet. Az öregnek egész konkrét tervei voltak az flottával. Épített például egy komplett restauráló műhelyt, ahol tervei szerint pofozgatta volna az autókat nyugdíjas éveiben, csakhogy a munkahelyén nagyon meg akarták tartani, így leszerződött velük újabb öt évre. Mike számolt, 65 éves lesz, mikor nyugdíjba vonul és rájött, onnan már érdemes célirányosan felosztani a szabadidőt, így megszületett a döntés: a birtokot házastól, műhelyestől eladja, és nem áll neki egyenként értékesíteni az autókat, roncsokat - azokat is viheti a vevő, ő pedig ha eljön a nyugdíj, száz százalék figyelmet szánhat élete projektjének, egy Sunbeam Tigernek.