Ez lehet a Hyundai nagy dobása

2017.04.03. 15:12

Egyelőre egy szem első lámpát mutattak a típusból, amely a Renault Captur, a Peugeot 2008-as és a Nissan Juke közvetlen riválisa lehet.

konatsr

Az igen alacsony, ferde metszésű LED-es fényszóró persze még akkor sem mond sokat a készülő járműről, ha hozzáképzeljük a szabvány hatszögletű Hyundai hűtőmaszkot. Ha mégis spekulációra adnánk a fejünket, azt mondanánk, egy újabb, szigorúan divatkövető modellre számíthatunk a Hyundaitól. Ebben nem is lenne semmi váratlan, hisz a koreai márka sikerei nagyrészt annak köszönhetők, hogy szélsőségektől mentes, korrekt termékeket kínálnak, ahol a formaterv általában nem túl jellegzetes, így biztosan nem ijeszti el a vevőket.

Ahogy ez ilyenkor szokás, a képhez mellékelt információ nagyrészt mellébeszélésből áll. Azt állítják a gyáriak, hogy a fejlesztés súlyponti szempontja a menetdinamika javítása volt, és hogy a Kona – mert hogy ez lesz a típus neve – ezen a téren új magasságokat képvisel majd. Ezen felül kategóriája legtágasabb autója is lesz, amely a gyáriak reményei szerint hozzásegíti majd a márkát, hogy Európában lenyomjon minden más ázsiai márkát a következő évtized elejére.

Arról, hogy mikor érkezik az új Hyundai, egyelőre csak annyit mondtak, hogy a harmadik negyedévre időzítették a premiert, azaz legkésőbb szeptemberben kiderül, mivel is szeretnék megnyerni az európai SUV-vásárlókat. Valószínű, hogy a szeptemberi Frankfurti Autószalonon már látható lesz az autó.