2017.04.03. 17:32

A QX80-ast eredetileg QX56-ként mutatták be még 2010-ben: ez a Nissan Patrol átmárkázott luxusváltozata, és korábban inkább arra figyeltek, hogy jó félelmetes, varacskos ábrázata legyen. Most azonban változhat a helyzet, legalábbis az Infiniti előzetese erre utal.

monograph concept

A New York Auto Show-n bő egy hét múlva bemutatkozó QX80 Monographnak eddig csupán az egyik első sarkát mutatták meg, de ez alapján is egyértelmű, hogy a lecsúszott első lámpák, és ezzel a barátságtalan rinocérosz-ábrázat a múlté: a QX80 következő generációja finomabb karakternek ígérkezik. A szárny-szerű LED-sáv az első lámpákban, és a korábbinál sokkal visszafogottabb hűtőmaszt legalábbis erre utal.

A Monograph egyelőre persze csak tanulmány, ha nem tetszik a közönségnek és a potenciális vásárlóknak, még visszatérhetnek a korábbi stílushoz. Ám valószínűtlen, hogy ezt megtennék: a Renault-Nissan luxusmárkája egyértelműen egységesebb arculat kialakítására törekszik, és ebbe jól illeszkedne egy ilyen kialakítású QX80.

Korábbi pletykák szerint az Infiniti óriás-SUV-ja 2018 körül újulhat meg, nagyjából egyszerre az azonos alapokra épülő Pathfinder/Armada modellel, bár azon sem csodálkoznánk, ha ez a modell is megcsúszna a Mitsubishi miatt. A modellváltás ugyanis jó alkalom lenne a Pajero megújítására Nissan alvázon, ám egy új modell kialakítása biztos elvisz vagy két-három évet, még ha létező alapokat használnak is hozzá.