Még az idén jön a következő kis Mercedes

2017.04.06. 10:14

Az a hír, hogy a Mercedes többféle fronthajtású modellt tervez, hivatalosnak tekinthető: Marco Ebler, a kompakt Mercedesek termékmenedzsere említette. Nem is nagy meglepetés azok után, hogy az A osztály és rokonai a gyáriak által sem remélt növekedést hoztak eddig, és akad még olyan szegmense a kompakt kategóriának, ahová nem jutott még fronthajtású Mercedes.

A korábbi hírek alapján nagyon valószínű, hogy az első újdonság az A osztályú szedán lesz, amelyet már a Sanghaji Autószalonon bemutathatnak. Még azt is sejthetjük, hogy hogyan néz ki, a januárban bemutatott Aesthetics A fotói alapján. Szigorúan véve a Mercedes így is lecsúszott erről a kategóriáról, hisz az Audi egy ideje már gyártja az A3 szedánt, de Kínában már a BMW is megkezdte a négyajtós, fronthajtású 2-es előállítását.

Ezzel együtt is sikerre számíthat a típus, hisz Európán kívül az efféle kisebb négyajtósok sokkal kelendőbbek, mint csapott vagy ferde hátú megfelelőik. Egy A osztályú szedán, amely tágasabb és olcsóbb is lehet a kupétetős CLA-nál, egyformán népszerűvé válhat Kínában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, a Közel-Keleten vagy épp Délkelet-Ázsiában, Oroszországban, de akár még Európa keleti részén is, így potenciálisan több vevőt hozhat a Mercedesnek, mint az eddigi kompakt modellek együttesen.

Azt persze csak találgathatjuk, hogy mi lehet a másik két új modellváltozat, de lehetőségből nincs hiány. Kétajtós kupé, kabrió, kombi, terepkombi, terepkupé – ezek közül bármelyiket megvalósíthatják a Mercedes fronthajtású platformjára.