Igazi méregzsák lehet a Swift Sport

2017.04.07. 15:00

Bár nem mondhatjuk a piacon fellelhető legjobb hot hatch-nek, de a Suzuki Swift Sport egy tisztességgel összerakott autó, amelyet kellemes élmény vezetni. Ha hinni lehet az eddig kiszivárgott információknak, a következő generáció még mérgesebb lesz, teljesítmény-tömeg aránya pedig a Toyota GT86-ot is veri.

A Carthrottle belsős forrásokra hivatkozva írja, hogy a Swift Sport egészen megdöbbentően könnyű, mindössze 870 kilogrammos lehet. Az alig pár hete bemutatott Swift alapkivitele 840-et nyom, így egyáltalán nem kizárt, hogy a sportos változatot valóban sikerül hasonló szinten tartani. Ehhez a tömeghez a Vitara S-ből már ismert 1,4-es Boosterjet turbómotort társítják. Egy tonnára tehát 161 lóerő jutna, míg a Toyota GT86-nál ez az adat 160.

Ha a futómű hangolása is jól sikerül, minden adott lesz ahhoz, hogy a Swift Sport igazi élményautó legyen. Persze itt teljesen más élményről beszélünk, mint a Toyota GT86, vagy éppen egy Mazda MX-5-ös esetében. Azok ugyanis hátul hajtanak, míg a Swift szokás szerint elsőkerékhajtású. De nem is egy ligában játszanak, a Suzuki a forró ferdehátúak mezőnyének lehet nagyon kívánatos szereplője.

Nem tudni pontosan, mikor tartják a hivatalos bemutatót, de az sem elképzelhetetlen, hogy már az őszi Frankfurti Autószalon előtt leleplezik az új Sportot. Addig minden bizonnyal több konkrétumot, és nem utolsósorban végre képeket is kapunk róla.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.