Igazi méregzsák lehet a Swift Sport

2017.04.07. 15:00

Bár nem mondhatjuk a piacon fellelhető legjobb hot hatch-nek, de a Suzuki Swift Sport egy tisztességgel összerakott autó, amelyet kellemes élmény vezetni. Ha hinni lehet az eddig kiszivárgott információknak, a következő generáció még mérgesebb lesz, teljesítmény-tömeg aránya pedig a Toyota GT86-ot is veri.

A Carthrottle belsős forrásokra hivatkozva írja, hogy a Swift Sport egészen megdöbbentően könnyű, mindössze 870 kilogrammos lehet. Az alig pár hete bemutatott Swift alapkivitele 840-et nyom, így egyáltalán nem kizárt, hogy a sportos változatot valóban sikerül hasonló szinten tartani. Ehhez a tömeghez a Vitara S-ből már ismert 1,4-es Boosterjet turbómotort társítják. Egy tonnára tehát 161 lóerő jutna, míg a Toyota GT86-nál ez az adat 160.

Ha a futómű hangolása is jól sikerül, minden adott lesz ahhoz, hogy a Swift Sport igazi élményautó legyen. Persze itt teljesen más élményről beszélünk, mint a Toyota GT86, vagy éppen egy Mazda MX-5-ös esetében. Azok ugyanis hátul hajtanak, míg a Swift szokás szerint elsőkerékhajtású. De nem is egy ligában játszanak, a Suzuki a forró ferdehátúak mezőnyének lehet nagyon kívánatos szereplője.

Nem tudni pontosan, mikor tartják a hivatalos bemutatót, de az sem elképzelhetetlen, hogy már az őszi Frankfurti Autószalon előtt leleplezik az új Sportot. Addig minden bizonnyal több konkrétumot, és nem utolsósorban végre képeket is kapunk róla.