Adna 44 milliót egy játék-VW-ért?

2017.04.11. 12:53

A játékgyűjtés ma már van olyan komoly hobbi, mint a bélyeggyűjtés, de mégis meglepő, hogy egy ilyen egyszerű, és viszonylag igénytelennek látszó Hot Wheels játékért 150 ezer dollárt kérjenek. Ez a VW szörfös-microbus azonban a kisautók kék Mauritiusa: mivel csak néhány példányt gyártottak belőle, sokkal értékesebb, mint a megjelenése alapján gondolnánk.

A Beach Bomb fantázianevű mikrobuszt 1969-ben készítették, és eredetileg gyártásra szánták, de a nullszéria elkészülte után kiderült, hogy a súlypont túl magasra került, és a kisautó felborult, ha kilőtték az akkortájt divatos Supercharger autóindítóból. Így átdolgozták a modellt: a végső Beach Bomb oldalt hordta a szörfdeszkáit, így szélesebb nyomtávú és jóval stabilabb lehetett. Ez az eredeti változat csupán néhány tucat példányban készült el, ez a konkrét darab pedig szinte hibátlan állapotban maradt fenn – a jelenlegi tulajdonos édesapja ugyanis a Mattelnél dolgozott művezetőként, megszerzett egy prototípust, és azzal adta oda a fiának, hogy az autó egyszer majd értékes lesz.

Az lett, valószínűleg drágább, mint egy tökéletes állapotú VW Microbus, annak ellenére, hogy manapság a T2 sorozat jó állapotú példányai is egyre nagyobb értéket képviselnek.