Jön a négyhengeres Jaguar sportkocsi

2017.04.12. 17:46

A Jaguar eddig csak hat- és nyolchengeres motorokkal gyártotta az F-Type-ot, de most bejelentették, hogy hamarosan érkezik a négyhengeres változat is.

Teljesítményhiánytól ez sem szenved majd, hisz a kétliteres benzines Ingenium motor legerősebb, 300 lóerős változatát építik bele, bár meglepő döntés, hogy ehhez a motorhoz is csak nyolcfokozatú automata váltót kínálnak majd. Az autó így sem megy rosszul, 5,4 másodperc alatt gyorsulhat 96 km/h-ra, a végsebessége pedig 250 km/h. A négyhengeres fogyasztása valamivel kedvezőbb, mint az eddigi hat- és nyolchengereseké, vegyes NEDC ciklusban 7,2 litert fogyaszt száz kilométeren.

A kisebb és könnyebb motornak – mintegy 50 kilogramm a négyhengeres előnye – a gyáriak szerint kifejezetten kedvező hatása van az autó vezethetőségére is. „Az első tengelyre jutó alacsonyabb tömeg nagyszerű egyensúlyt eredményez – az autó igazán otthon van technikás, kanyargós utakon” - mondja az F-Type főmérnöke, Erol Mustafa.

A négyhengeres F-Type alapára 49 400 font lesz, így nem sokkal olcsóbb a hathengeresnél, viszont így egy kicsivel olcsóbb lesz, mint a Porsche 718 Cayman S-nél, amely szintén négyhengeres turbómotorral készül.