Futurista hétülésessel készül a Jeep

2017.04.13. 21:43

Egy merész formatervű hétüléses SUV látványtervével hangolódik a Jeep a Sanghaji Autószalonra. A jövő szerdán induló kiállításra talán már kézzel fogható lesz a tanulmány, amiből egy egész jelentős kínai piacos városi terepjáró lehet a végére. 

jeep-yuntu-concept

Már egy hét sincs hátra a kínai autóipar tán legjelentősebb éves kiállításáig, a Sanghaji Autószalonig. Az évről évre erősebb helyi gyártók mellett ez továbbra is inkább a külföldi márkák színtere, akik egyre erősebb gesztusokkal, olykor világpremierekkel igyekeznek magukra terelni a helyi sajtó figyelmét. A Jeepnek a jelek szerint idénre már megvan a nagy dobása, ez az egyelőre csak látványterven mutogatott SUV, ami Yuntu néven fut majd.

vbtrr

A Yunturól a Jeep jó marketingérzékkel nem árult el semmi érdemit, azon túl, hogy egy hétüléses plug-in hibridről van szó. Egyrészt fenntartanák az érdeklődést a bemutatóig, másrészt nem szeretnék elterelni a figyelmet a formáról most, amikor még a visszajelzés-gyűjtés fázisában van a projekt. Ilyenkor szokott eldőlni, hogy maradnak-e például az olyan huncutságok, mint a hátra felé nyíló hátsó ajtó.

etvt

Jövő héten, Sanghajban várhatóan már egy kézzel fogható Yuntut mutogatnak majd, és egy kicsit csepegtetnek a technikai paraméterekről is. Hogy aztán ebből lesz-e, és ha igen, mikorra lesz sorozatgyártás rejtély, de a Jeep szempontjából biztató, hogy cégcsoporton belül, a Fiat és a helyi GAC közös vállalatával bármikor el lehet intézni egy gyors bevezetést Kínában.