Még nem is árulják, már ellopták a Lamborghini-SUV formáját

2017.04.13. 11:30

Csak nem akar menni az önálló formatervezés a Zotyénak. A klónozás mesterei most a Lamborghini évek óta ígért, hamarosan érkező SUV-ját, az Urust másolták. Így született a Concept S.

Zotye Concept S -1

Lassan egy korrekt bekezdésben nehéz lesz felsorolni, annyi pofátlan másolaton van már túl a Zotye. Legutóbb az SR9-re figyelt fel a nyugati sajtó, ami szimplán lenyúlta a Porsche Macan formáját, aztán – hogy megmutassák, mennyire nem hatja meg őket a számonkérés – később még egy limitált szériát is kapott. A Volkswagen-csoport eleve visszatérő áldozata a kínai márkának, amely már túl van az Audi A4 és egy VW-tanulmány klónozásán is.

Zotye Concept S -2

A kiadott vázlatok alapján úgy fest, pár apró részlettől eltekintve a Concept S farát egy az egyben lopták, míg az orron is látszik a sorminta, de azzal együtt meglepően egyedi lett. A képek kedvcsinálók a jövő héten induló Sanghaji Autószalonhoz, ott lesz a Concept S hivatalos premierje. Ha a Zotye rögtön utána forgalmazni kezdi, könnyen lehet, hogy előbb kerül az utakra az Urus-klónja, mint a Lamborghini eredetije.