Nagyon lehagyta a BMW és a Merci az Audit

2017.04.13. 17:44

Valamit elszámoltak Kínában, rosszul indult az év az Audinak. Eközben a Mercedes nagyot megy az eladásokban és a BMW se panaszkodhat.

Audi-factory-2

Az Audi eladásai márciusban is és az első negyedévben is csökkentek. Az első negyedévben 423 ezer autót értékesítettek világszerte, 6,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Márciusban 7 százalékos csökkenéssel 173 ezer autót adott el a gyártó, ebből 41 ezret Kínában, 19 százalékkal kevesebbet, mint tavaly márciusban.

Az Audi kínai eladásait a meglévő márkakereskedői hálózata fogja vissza, mivel az autógyár egy új partner bevonásával egy új értékesítési csatorna létrehozásán dolgozik. Dietmar Voggenreiter értékesítési igazgató szerint azonban a márkakereskedőkkel az elmúlt hetekben történt egyeztetések során már sikerült nagy előrelépést tenni a nézeteltérés elsimításában, és ennek alapján "bizalommal tekint az év hátra lévő részére", nem utolsósorban az új A8-as piaci bevezetésére alapozva.

Az Audit már csak azért is bosszanthatják a számok, mert a nagy német konkurensei növelték eladásaikat az első negyedévben: a Mercedes eladásai 16 százalékkal 561 ezerre, a BMW eladásai pedig 5 százalékkal 503 ezerre emelkedtek a tavalyi első három hónapjához viszonyítva.