Felfújták a Citroën C3-at

2017.04.15. 17:05

Unásig ismételt megállapítás: ha ma egy autógyártó azt akarja, hogy komolyan vegyék, SUV-ot készít. A Citroën eddig nem ragaszkodott mániákusan ehhez a trendhez, márciusban viszont megmutatták a C5 Aircross első vázlatait – végül csak beállnak a sorba.

A jelenlegi kínálatban szereplő C5-höz neve ellenére kevés köze van: a szedántól és kombitól eltávolodva egyértelműen a hobbiterepjáró vonalat képviseli. Formaterve pedig a C4 Cactus által megkezdett, a C3-nál pedig tovább finomított stílust viszi, bár a pukkanós fóliát már lespórolták, a maradékot lecsúsztatták a küszöbre. Sok részlet visszaköszön a két évvel ezelőtti Aircross tanulmányról is, de a sorozatgyártásra azért egyszerűsödött, visszafogottabb lett az összkép.

Belül a barna bőr uralkodik, egészen hívogató a beltér, a kezelést pedig a kevés fizikai gomb mellett itt is érintőképernyőről oldhatjuk meg. A vezető előtt, a műszeregységen is digitálisra váltottak, a Peugeot-kból ismert i-Cockpit citroënesített változatát kapjuk majd meg. Ez nyilván sokaknak tetszik majd, de vannak, akik egyelőre idegenkednek a megoldástól.

Műszaki oldalon kevés információ áll rendelkezésünkre. Annyit sejthetünk, hogy alapkivitelben elsőkerekes lesz a C5 Aircross, könnyű terepen és csúszós úton a Grip Control segít. Magasabb felszereltségi szinteken ugyanakkor beférhet az összkerékhajtás – pontosabbat csak a teljes specifikáció birtokában mondhatunk. A bemutatót a jövő héten nyíló Sanghaji Autószalonon tartják.