Hárommilliót egy rozsdaboglyáért?

2017.04.15. 10:05

Normális esetben, ha használt autót veszünk, árgus szemekkel vizslatjuk a rozsdafoltokat, fejben kalkulálva a javítás költségeivel. Aki felújítás előtt álló veteránt akar, kicsit megengedőbb, de a legtöbb esetben ott is döntő a kaszni állapota. Aki így gondolkodik, vélhetően egy lyukas garast nem adna ezért a Volkswagen T1-esért.

A hirdető szerencséjére azonban annyira vágyott kultusztárgy lett a buszból, hogy még így is komoly a tolongás. Saját elmondása szerint is minden egyes elemhez nyúlni kell, de szerencsére még mindenhez hozzá lehet jutni, ami szükséges. Igaz, semmi nem lesz olcsó.

A fotókon az is látszik, hogy a körablakos VW üvegeinek többségét pótolni kell, és padlóval is csupán nyomokban találkozhatunk. Megvannak viszont az eredeti plakettjei, ami elég nagy értéknek számít, ha valaki tényleg komolyan gondolja a talpra állítást.

Egy-egy tisztességesen felújított buszért ma már simán elkérnek százezer dollár körüli összegeket, de a viszonylag egyben lévő, nem szétrohadt, működő példányok is 30 ezer körül mennek. Ennek tükrében akár még jutányosnak is mondhatjuk azt a tízezret (kb. hárommillió forint), amibe ez kerül. Eddig 57-en licitáltak, és még négy nap hátravan.