Nyáron jön a legkisebb Tesla, majd a nyerges vontató

2017.04.15. 12:06

Mozgalmas második félévnek néz elébe a Tesla idén. Két új modell bemutatása mellett ugyanis hamarosan elkezdenek fejleszteni egy újabbat. Elon Musk a napokban tett nagy bejelentést a tervekről.

grille-02

Az első bemutatót júliusban tartják, nem meglepő módon a régóta várt Model 3-at leplezik le teljesen. Ahogy azt egy héttel ezelőtt már kifejtették, nem új generációról van szó, hanem a Model S és a Model X alá pozicionált kisebb típusról. Ettől várják az eladások jelentős növekedését, és azt, hogy végre komoly profitot termeljen a márka.

Egy tegnapi Twitter-bejegyzésben aztán Musk azt is elhintette, hogy szeptemberben bemutatják a Tesla nyerges vontatót. Úgy fogalmazott, csapatuk lenyűgöző munkát végzett, egyértelműen új szintet értek el. Ha pedig már belelendült az információmorzsák közlésébe, arról is beszélt, hogy másfél-két éven belül pickupot is piacra dobnak.

A Tesla nem az egyetlen olyan gyártó, amely a villanyhajtású haszonjárművekben rejlő lehetőségeket vizsgálja. A Mercedes is rálépett már erre az útra, startupként pedig ott van a Nikola Motor Company. Nyilvánvalóan nem akarnak kimaradni a buliból Muskék sem.