Tizenhárom centivel több 5-ös BMW-t kapnak a kínaiak

2017.04.20. 06:09

Nem nagy meglepetés, hogy Kínában a nagyobb szedánok legtöbbjéből készítenek nyújtott, sofőrös kivitelt, hisz ott ezek iránt kifejezetten nagy kereslet mutatkozik. Most a BMW nyújtotta meg a friss 5-ös BMW-t, hogy több lábtér jusson a hátul utazóknak.

Az ötösnek ez a kivitele egész pontosan 13,3 centivel lesz hosszabb, ami ismerve a rövidebb alapmodellt, igazán bőséges hátsó lábteret sejtet. Egy efféle hosszított modellt elsősorban persze a hátsó ülésen használ a tulajdonosa, és a BMW ennek megfelelő felszerelésekkel is kínálja ezt a változatot: az első ülések támlájára szerelt kijelzőkkel, és a könyöktámaszba épített érintőképernyővel.

Az 5-ös BMW-nek ez a változata persze Kínában készül majd, a helyi partner, a Brilliance üzemében, és az első abból a 14 modellből, amelyet a gyáriak ígérete szerint kifejezetten a helyi igények kielégítésére szánnak. A BMW-nek ezzel együtt sincs egyszerű dolga Kínában, hisz az Audi sokkal erősebb ezen a piacon, és a Mercedes is megtesz mindent, hogy növelje részesedését a világ legnagyobb autópiacán.