2020 előtt jön a következő i-BMW

2017.04.22. 21:49

Nem sieti el az i-széria bővítését a BMW, de az évtized végéig azért beesik a villany/hibrid-széria harmadik tagja. 400 kilométeres hatótávról szólnak az i5-ös pletykák.

Egy korábbi látványterv az i5-ről
Egy korábbi látványterv az i5-ről

A kezdeti lendület után kicsit belassult az i-széria bővítése. A BMW egy sokéves előjáték után 2013-ban jött ki a villanyos i3-mal, majd pár hónapra rá a plug-in hibrid i8-assal. Az i3-as azóta kapott többféle hajtásrendszert és akkucsomagot, de ezt leszámítva nem történt mozgolódás a tematikus széria körül. A német sajtó most viszont arról ír, a városi kisautó és a kétajtós sportkupé után belátható idén belül jön egy kiscsaládi i-modell, az i5.

400 kilométeres hatótávról hallani. Papíron ennyit tudna a villanyos kivitel, de hidrogén-üzmanyagcelláról is írnak a német lapok. A határidővel kapcsolatban semmi pontosat nem tudni, de a 2020 előtti érkezésről megbízható források szólnak. Azaz két lehetséges konkurensétől talán nem is marad le nagyon: a Tesla Model 3-at akár még meg is előzheti, a Chevrolet kiscsaládos villanyautóját, a Boltot viszont már mindketten lekésték.