A Civic a leggyorsabb fronthajtású autó a Ringen

2017.04.24. 11:40

Már évek óta folyik a verseny az autógyártók között a Nürburgring Nordschleife körrekordjáért, méghozzá több kategóriában. A fronthajtású autók közt eddig a Volkswagen Golf GTI legélesebb változata tartotta a rekordot, de a Honda az új Civic Type-R-rel most néhány másodperccel lefőzte a németeket.

Az igazsághoz tartozik, hogy már az előző Type-R is futott itt egy körrekordot 2015-ben: akkor 7'50,63”-es idő elég volt az elsőséghez. A Volkswagen később 7'47,19”-re szorította le az időt, a GTI Clubsport S-sel, a Golf leggyorsabb fronthajtású kivitelével. A Honda április elején tartott egy újabb rekordjavítási kísérletet a Nordschleifén, ezúttal a Type-R újabb kivitelével, amely valamivel erősebb – 320 lovas – az elődjénél, és a váltó áttételezését is rövidebbre vették. Nem csoda, hogy versenypályán is érezhetően gyorsabb lett. A majdnem hét másodpercet faragva a korábbi Type-R köridején, 7'43,8”-cel állította fel az új körrekordot.

Valószínűtlen persze, hogy a Honda rekordját békén hagyná a konkurencia. A Renault, amely az előző Mégane RS-sel döntögette ugyanezt a rekordot, az idén készül bemutatni a következő generációt, amely várhatóan szintén 300 lóerő felett lesz, így lehet esélye az új körrekord felállítására.