Nem nyílt a sirályszárnyas ajtó a baleset után, perelnék a Teslát

2017.04.24. 08:42

Kellemetlen ügybe keveredett a Tesla Kínában, miután 8 millió jüant (330 millió forint) követel rajtuk egy Model X-baleset érintettje. Az utas a beragadt hátsó ajtókra panaszkodik, a Tesla szerint alaptalan a követelés.

Tesla-Model-X-Crash-China-

Lee Tada Model-X-tulaj autója utasa volt, amikor az óriás Tesla-SUV nekivágódott a betonfalnak, majd arról lepattanva egy Fordnak ütközött. Lee és barátja a második sorban ültek, innen nyílnak ugye a Model X óriási, sirályszárnyas ajtói. Legalábbis általában, mert az ütközés után sem Lee, sem a mellette ülő barátja ajtója nem nyílt. Mint mondja, kénytelenek voltak az egyik első ajtón kimászni, miután a sérült akkumulátorok miatt lángra kapott az autó. A baleset legsúlyosabb sérültje a sofőr volt, akire egy másfél hónapos kórházi kezelés vár a történtek után, a tulaj, Lee Tada pedig a nem nyíló ajtók ellenére is megúszta a kalandot egy orrtöréssel.

Lee a beragadó ajtók miatt ment neki a Teslának a kártérítési igénnyel, de úgy fest, hiába. A Tesla az ügy vizsgálatával kapcsolatban teljes transzparenciát kért, és fontosnak tartja a tényt, hogy a baleset a megengedett 75 km/h-s korlátnál jóval nagyobb sebességgel történt, legalábbis a helyszínen nagy területen szétszórt törmelékekből erre lehet következtetni. Az utasok élete a cég szerint nem volt veszélyben, és a Tesla nem fogadja el Lee követelését. A történetnek valószínű még nincs vége, a vizsgálat eredménye után igazán lesz érdekes a felek álláspontja. Az ügyet nagyban meggyorsítaná a fedélzeti adatrögzítő, de az úgy fest, odaveszett a tűzben.