Eddig ez egy jó év a PSA-nak és a Daimlernek

2017.04.26. 12:45

Megkésve ugyan, de a PSA és a Daimler is kiadta első negyedéves számait. Mindkét óriáskonszern örülhet, emelkedésekkel tele indultak 2017-ben.

peugeot 308 on production line

A Peugeot-t három éve még a francia állam húzta ki a csődveszélyből, most meg nem elég, hogy megvették az Opelt, terjeszkednek Indiában és visszatérnek az USA-ba, de még az anyakonszernük, a PSA jó évkezdéséből is kivették a részüket. A Citroent, a DS-t és a Peugeot-t tömörítő PSA értékesítési bevétele 4,9 százalékkal, 13,63 milliárd euróra emelkedett az első negyedévben az egy évvel korábbi 13,0 milliárd euróról. A konszern az első három hónapban összesen 729 ezer autót adott el, 4,2 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor.

tettve

A Daimlernek sincs oka panaszra, az első negyedévben konkrétan megduplázta nyereségét a német óriásvállalat. A január-március-időszakban 2,8 milliárd eurós nettó nyereséget produkáltak szemben a tavalyi 1,4 milliárddal. Az eladásaik is növekedtek 16 százalékkal, az 560 ezres eladásban pedig nagy szerepe volt az új E-osztálynak.