Kémfotón a Škoda Yeti utódja

2017.04.27. 11:31

A Yeti a Škoda partizán-akciója volt, a második generációs Octavia platformra épített crossover, amelynek a VW csoportnál egyedülálló módon nem volt testvérmodellje más márkajelzéssel. Nos, az utód már nem ilyen: szabvány technikára épülő szabvány VW terméknek ígérkezik, amelyből szinte biztosan lesz Seat változat is.

Az új modellt nem is Yetiként emlegetik – bár ez a név egyáltalán nem hangzik rosszul – hanem Karoq-ként. A Škoda érdekében reméljük, hogy a pletykák nem igazak, bár a Qashqai óta divat olyan neveket adni, amelyeknek nincs sok értelme, viszont van bennük legalább egy indokolatlanul elhelyezett q betű. Az újdonság valószínűleg valamivel nagyobb is lesz, mint az elődje – olyan tíz centi hossz- és három centi szélességnövekedésről hallani – és a kémfotókat nézve úgy tűnik, a tervezők elég szorosan követték a Kodiaq és a Seat Ateca szabásmintáját, méghozzá eléggé szorosan.

A többé-kevésbé szabvány formák szabvány műszaki megoldásokat takarnak. Természetesen itt is az MQB padlólemez az alap, és a motorválaszték nagy része is ismerős lehet: az ezres háromhengeres turbós benzines, valamint az 1,6 és 2 literes turbódízelek biztosan. Az egyetlen újabb motor az 1,5 literes négyhengeres turbómotor lesz, amely az 1,4 literes helyére érkezik az egész VW konszernnél.

Az élő bemutatót várhatóan a Frankfurti Autószalonon tartják majd szeptemberben, de egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha a Škoda már korábban lelőne minden poént, talán már a nyár végén.