Százéves lett, egyedi Lexust kapott

2017.04.29. 16:53

Kedves gesztussal díjazta egy idős vevő márkahűségét a nagy-britanniai Cheltenham Lexus-szalonja. A századik születésnapját ünneplő Barry High 16 év alatt már huszonöt autót vett a gyártótól, ezért a kerek évfordulóra készítettek neki egy egyedit.

A férfi most éppen egy 600h L-t rendelt meg, ebből lett a Centenary Celebration Edition. A születésnapra utaló dekorcsíkkal díszítették, valamint egy emlékplakett is felkerült, amelyen jelölik: egyedi kivitelről van szó, pontosan ugyanilyet senki másnak nem adnak át. Az ezüstmetál luxusautó vajbőr belsőt is kapott, pontosan úgy, ahogy azt High úr kérte. A technikához nem nyúltak, az ötliteres V8-as és a villanymotor összteljesítménye változatlanul 445 lóerő.

A hűséges vevő éppen a születésnapján vehette át új Lexusát, és egy kis ünnepséget is szerveztek neki a szalonban, ahol pezsgővel koccintottak az egészségére. Maga az autó persze nem ajándék volt: 100 ezer fontba, vagyis bő 37 millió forintba került, de ettől függetlenül is szép gesztus volt a kereskedés részéről, hogy felár nélkül egyedivé varázsolták.

A százéves ünnepelt egyébként nem maga vezeti majd a 600h-t, minden bizonnyal megkoptak már reflexei az évek során. Sofőrje van, aki ezt megteszi helyette.