A szedánokat félti a Lexus

2017.05.02. 06:18

A ma születő gyermekek felnőttként nem vehetnek már újonnan szedánokat - legalábbis ezt gondolják a Lexusnál. A hírek szerint egyébként náluk is veszélyben van a következő generációs GS létezése, de globálisan nézve is féltik a hagyományos négyajtósokat.

2018-lexus-ls-429 653

Szerintük a hobbiterepjárók piachódításában kell keresni a probléma gyökerét. A kilencvenes években csak azok a családok jártak ilyen autókkal, akiknek tényleg szükségük volt némi (az esetek többségében persze korlátozott) terepképességre és nagy raktérre, ezért pedig kompromisszumot kellett kötniük a kellemes vezethetőség tekintetében. Akkor a szedánok helyzete is stabil volt.

Ezzel szemben a SUV-ok ma már évről évre egyre nagyobb szeletet sajátítanak ki maguknak az újautó-piacból. Magas üléspozíciót és nagy csomagteret kínálnak, és vezethetőségük is egyre jobban hasonlít a sima személyautókéra. Ez a Lexus szerint a szedánok rovására mehet.

Azt egyelőre nem tudják biztosan, hogyan tudnák hosszú távon megmenteni a négyajtósokat, de abban biztosak, hogy változásra van szükség.

Kellenek nekünk a szedánok?