Peugeot alapú lesz a következő Opel Corsa

2017.05.02. 14:08

Egy német lap, az AllgemeineZeitungMainz írta meg, hogy az Opel Corsa is Peugeot alapokon újul meg. Ez önmagában még nem lenne igazán érdekes, hisz az Opel már a PSA csoport része, ha nem láttuk volna már tavaly az új Corsa kémfotóit.

Ez azt jelenti, hogy az Opelnél már majdnem készen van egy típus, és a méretei, karaktere alapján valószínűtlen, hogy ez a Peugeot-Citroën meglevő kisautó-platformjára épülne. A német lap szerint ráadásul az új Corsa csak 2019-re készül el, ami a korábbi várakozásokhoz képest legalább egy év csúszást jelentene. Azaz vagy át kell dolgozni a már tesztelés alatt álló járművet, hogy több PSA főegységet használhassanak benne – már ez is hozhat némi költségcsökkenést – vagy újraindították a fejlesztést Peugeot alapokon.

Az egyértelmű, hogy a Peugeot alapú Corsa híre több új kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Egyelőre nem látszik, hogy a Peugeot-Opel fúzió során mely gyártó technológiájából mit tartanak meg, és mi tűnik el. Az Opelnek például korszerűbb a motorpalettája, mint a Peugeotnak, különösen a benzinmotorjai tűnnek frissebbnek, viszont épp a kisautók fejlesztésében a franciák tűnnek erősebbnek. A gyártás viszont az Opel spanyol üzemében, Zaragozában marad, ahol jelenleg minden gép az Opelek gyártására szolgál, azaz egy Peugeot alapú modell gyártásához jelentős befektetésre lenne szükség.

Az biztos, hogy a Corsa leváltása elég sürgős lenne, hisz a jelenlegi modellt felismerhetően a 2006-ban bemutatott előző generáció alapos frissítésével állították elő, ez pedig nem feltétlen kedvez neki a piaci versenyben. Ebben a helyzetben pedig egy év késlekedés is hosszú időnek számít, különösen úgy, hogy a konkurencia közben nem alszik: mire az új Corsa befut, VW Polóból és a Ford Fiestából is megérkezik a következő generáció.