Visszatérhet a Brabham

2017.05.04. 17:02

A Brabham a hírek szerint az összeomlás szélén egyensúlyozó, bár ezzel együtt nem teljesen sikertelen Force India csapatot kaparintaná meg, így újra a komoly játékosok közé tartozhatna az F1-ben.

Jack Brabham neve 1959-ben lett ismert, amikor az ausztrál versenyző világbajnoki címet nyert a Cooper esélytelennek tartott középmotoros versenygépével, majd 1962-ben saját csapatot is alapított, amely 1966-ban és 1967-ben két bajnoki címmel került a sportág élmezőnyébe. Az 1980-as évek közepéig a legjobbak között is maradt a csapat, de 1992-re lecsúszott a mezőny végére, majd szponzorok híján el is tűnt – akkor úgy tűnt, örökre. A brit Autocar híre szerint azonban újra felbukkanhat a Brabham márkanév, amelyet jelenleg az időközben elhunyt Sir Jack fia, David Brabham birtokol. A hírek szerint az örökösnek, aki maga is megfordult az F1-ben, igaz, kevés eredménnyel, sikerült összehoznia a megfelelő tőkét egy F1-es csapat megvásárlásához.

A kiszemelt istálló állítólag a Force India, amely a csapattulajdonosok ellen folyó eljárások miatt annak ellenér is nagy bajban van, hogy a középmezőny elejéhez tartozik. Egy ilyen, jól működő csapattal a Brabhamnek arra is lehet esélye, hogy újra az élmezőnyben küzdhessen, és az Autocar értesülései szerint a McLaren példáját követve később utcai sportkocsigyártással is próbálkoznának.

Egyáltalán nem biztos persze, hogy lesz is valami a tervekből, hisz egy ilyen terv megvalósításához dollár-százmilliókra lenne szükség, de önmagában a lehetőség is érdekes, hogy a Brabham név újra felbukkanhat az autóversenyzés csúcskategóriájában.