Megmutatták az új VW Polót

2017.05.05. 16:26

Abból eddig sem csináltak titkot, hogy még az idén bemutatkozik a VW Polo vadonatúj, már az MQB padlólemezre épülő változata, és most egy gyári videón láthatjuk az álcázott prototípusok egyikét.

A filmen az a legfeltűnőbb, hogy a Polo karaktere nem változik jelentősen: marad a viszonylag hosszú orr és nagyon rövid hátsó túlnyúlás, a hátrafelé keskenyedő és emelkedő oldalablak-sor, bár így is sejthető, hogy a részleteken sokat változtattak a tervezők. Az első lámpa például keskenyebb és magasabb, mint volt, a hűtőrács viszont szélesebbnek és magasabbnak látszik, mint eddig. Abban nem igazán bízunk, hogy az MQB alapú modell izgalmasabb jelenség lesz, mint eddig volt, viszont az új Seat Ibizából kiindulva abban igen, hogy szélesebbé, és így érezhetően tágasabbá válik.

A VW szabvány műszaki megoldásait ismerve valószínű, hogy az ezres háromhengeres benzinmotor turbós és turbó nélküli változatai adják majd a benzines motorpaletta alsó felét. A dízel-kínálat várhatóan az 1,6 literes dízel különféle teljesítményű kiviteleiből áll majd, és itt már bevethetik az új 1,5 literes négyhengeres turbómotort is, 130, illetve 150 lóerővel. A többi főegység egy az egyben érkezik az új Ibizából, amely szintén az MQB A0 alkatrész-készletre épül, akár a Polo. Nagy különbség valószínűleg a belső tér anyagaiban és a kidolgozás minőségében lehet a spanyol modellhez képest – eddig legalábbis ezen a téren mutatkozott a legnagyobb különbség a két márka modelljei között.

A Polo premierje már nincs messze, élőben először a Frankfurti Autószalonon mutatják be szeptemberben, de valószínű, hogy az interneten már korábban tartanak valamiféle premiert, akár már a nyár folyamán.