Már nem gyártják a 6-os BMW kupét

2017.05.09. 11:37

Úgy néz ki, hat év után csendben elbúcsúzik a 6-os BMW kétajtós kupé változata. Az F13 kódú modell 2011 óta volt a kínálat része – két testvérmodellje, a kabrió és a négyajtós Gran Coupé egyelőre még megrendelhető.

Az év elején már láttuk néhány kémfotón, hogy készül a BMW következő kupéja, de nem is sejtettük, hogy ilyen közel lehet a premier. Ha a 6-ost már az év eleje óta nem gyártják, az azt jelenti, hogy még az idén megkezdődhet az utód előállítása. Egyelőre nem tudni, hogy maradnak-e a korábbi méretnél és típusszámozásnál, egyes feltételezések szerint a következő kupé nagyobb lesz, és 8-as néven érkezik. Az viszont biztos, hogy az új modell már a CLAR nevű szabványos hátsókerék-hajtású platformra épül, amellyel az aktuális 7-es és az 5-ös sorozatban már találkozhattunk.

A BMW azért pozicionálhatja feljebb nagyobbik kupéját, mert hamarosan érkezik egy másik sportkocsi is, a Toyotával közösen fejlesztett Z4 utód, amely várhatóan szintén egy számmal nagyobb modellként folytatja pályafutását. Így a 6-os, vagy 8-as tisztábban versenyezhet a Mercedes sikeres S Coupéjával, a kisebb kupéval pedig a sportkocsi-piac felé nyithat a BMW.