Lelepleződött a Hyundai kis terepjárója

2017.05.10. 16:50

Korábban csak semmitmondó előzeteseket közöltek a típusról, de úgy néz ki, a reklámfilm-forgatás közben készült néhány fotó az újdonságról, amely a Kona nevet viseli majd Hawaii egyik szigete után.

A képek alapján inkább érdekesnek mondanánk a kis szabadidő-autót, mint szépnek, de ez ebben a kategóriában, ahol a Nissan Juke is sikeres lehet, nem szokatlan. Az autó orrát a különös, kétszintes hűtőmaszk uralja – bár ezt a megoldást már láttuk korábban a Citroënnél – és úgy tűnik, a két árnyalatú fényezés ötletét is magukévá tették a koreaiak, legalábbis a képeken egy metálvörös-grafitszürke kombináció látható. Hátul kifejezetten Alfa Romeo fazonú vízszintes csíklámpákat alkalmaztak felül, de itt is két szinten helyezkednek el a fényforrások: alul, a sárvédőívek tetejének vonalában is van egy lámpacsoport.

A helyenként túl komplikáltnak tűnő formaterv nyilván azt a célt szolgálja, hogy a Kona divattárggyá váljon, és amilyen dinamikusan nő a kompakt szabadidő-autók iránti kereslet, nem is lehetetlen, hogy így lesz. Ami az autó műszaki alapjait illeti, várhatóan az i20 és i30 megoldásai köszönnek benne vissza. A motorválaszték várhatóan az ezres háromhengeres turbós benzinmotorral indul, de valószínű, hogy az 1,4 literes négyhengeres turbós benzines és az 1,6 literes turbódízel is választható lesz.

A Kona élőben az őszi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, de egyáltalán nem volna meglepő, ha már a nyár folyamán tartanának egy virtuális premiert, ahol minden lényeges információt nyilvánosságra hoznának a típusról.