Lelepleződött az új VW Polo

2017.05.11. 16:28

A Volkswagen már maga is mutatott egy felvételt az álcázott prototípusról, most pedig még azoknál is kevésbé takargatják az újdonságot: mintha a VW egyenesen azt akarná, hogy mindenki alaposan megnézhesse a típust, már a hivatalos premier előtt.

A gyártás állítólag már a jövő hónapban indul, és a bemutató sem lehet már messze. Ezeken a képeken még egyértelműbb, hogy a Polo egyfelől biztosan nem a formájával fogja felbolygatni a piacot, másfelől viszont már csak egy hajszál választja el a Golftól, annyival termetesebbnek tűnik az elődjénél. Ami azt illeti, a két autó formaterve sem tér el olyan nagyon, bár a Polo megtartotta jellegzetes harmadik oldalablakát.

Az már az új Seat Ibiza esetében kiderült, hogy az MQB platform legkisebb változatára is jóval szélesebb autók építhetők, mint a korábbi A0 padlólemezre, és egyértelmű, hogy a Polo is széltében nő igazán nagyot. Így még alkalmasabb lehet akár kisebb családok első autójának, bár nem egyértelmű, hogy ez összességében okos lépés-e a VW részéről, hisz ezzel a Golf vásárlói közül is könnyebben rabolhat az új modell.

Műszaki szempontból nem várható nagy meglepetés: a szabvány 1 és 1,5 literes turbós benzinmotorok mellett az 1,6 literes TDI változatai várhatók a motorválasztékba. Az már egyáltalán nem biztos, hogy az ezres háromhengeres szívómotorként is bekerülhet az új Polóba: a 75 lóerő már a látványosan kisebb Fabiában is soványnak tűnt.

A Polo élő bemutatója a szeptemberi Frankfurti Autószalonra várható, de csodálkoznánk rajta, ha nem lőnék le előbb a poént egy internetes premier keretében.