Kémfotókon a következő Lada-újdonság

2017.05.12. 15:26

A Lada számára a Vesta a kapu a jelenbe, nem csoda, hogy igyekeznek teljessé tenni a kínálatot. Eddig a szedán és az ötajtós, magasított Xray mutatkozott be, de már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Vestát komolyabb típuscsaláddá szándékoznak fejleszteni. Láttuk már a terepjáró-szerű Xcode tanulmányt, most pedig itt a kombi, amely szintén nincs messze a megvalósulástól.

A tesztautót ugyan matrioska-mintás álcafóliával igyekeztek elmaszkírozni, de a lényeg így is látszik. A Vesta kombi változata határozottan kellemes arányúnak tűnik – sokkal kevésbé látszik esetlennek, legalábbis a képeken, mint a túl magas oldalfalú Xray – és már itt egyértelműen látszik, hogy a Vestából nem utólagosan faragtak kombit. Egy ilyen, nagy csomagterű változat Oroszországban is fontos lehet, de legalább annyira lényeges az európai piacon, ahol az idén szándékozik komolyabban megvetni a lábát a márka.

Valószínű, hogy ez a változat már szélesebb motorkínálattal érkezik. Várhatóan nem csak a kombi, de a Vesta szedán is kap néhány korszerűbb, Renault eredetű motort a jelenlegi 1,6 literes szívómotor mellé, mielőtt a jelenlegi, Magyarországra és Csehországra korlátozódó európai exportot kibővítik a régió más országaira is. A hírek szerint Oroszországban ősszel kezdik a kombi forgalmazását – a bemutatót alighanem a Moszkvai Autószalonra időzítik, ami nyár végén lesz – és úgy tudjuk, az év vége felé Magyarországon is elérhető lesz.