Ezért ne vegyél autót látatlanban

2017.05.13. 15:27

A kaliforniai Nick Rienzo elkövette azt a hibát, amit egyetlen autóvásárlónak sem lenne szabad: úgy vette meg álmai autóját, hogy előtte meg sem nézte. Persze nagyon messze volt, és képről jó vételnek tűnt, de aztán kiderült, hogy komoly gondok vannak.

A 2006-os Lamborghini Gallardót egy floridai kereskedés hirdette 85 ezer dollárért, azaz nagyjából 24 millió forintért. Ez nem számít bombaüzletnek, hiszen a típus példányait az Egyesült Államokban 70 és 100 ezer dollár közötti áron kínálják. Rienzo mégis látott valamit ebben az autóban, így hát megrendelte.

Aztán amikor a kereskedésben bepakolták a kocsit a szállítókamionba, küldtek a vevőnek pár képet. Ekkor érkezett az első gyanús jel is, mert a hirdetési fotókon látott arany féknyergek helyett itt már élénk zöldet láthatott a megrendelő. Megpróbálta visszamondani az üzletet, de többször is visszapattant.

Amikor megérkezett a kocsi, a férfi már kamerával a kezében várta. Amellett hogy nagyon koszosan gördült ki a kamionból, több helyen az olaj is szivárgott belőle, a hátsó gumik teljesen le voltak kopva, karcokat és egy újrafestés nyomait is felfedezte rajta. Sőt azt sem zárja ki, hogy vízkáros lehetett. Állítása szerint közben kiderítette, luxusautó-kölcsönző cég volt a korábbi tulajdonos, a kommentelők szerint pedig egy drogdílernél is megfordult a sportkocsi.

Közzétette: Nick Rienzo – 2017. május 9.

A kereskedés egyébként fantasztikus állapotúként hirdette a Lambót – igaz, a terrific szónak magyarul van olyan jelentése is, hogy rémisztő, lehet, hogy ezen ment félre az egész. Nyilván több mint bosszantó, hogy több tízmillióért egy leharcolt problémahalmazt kapunk, de ennyi pénzért igazán beleférhetett volna, hogy megfizet egy szakembert, aki ránéz az autóra. Ha már ő nem akart emiatt ennyit utazni.