Android kerül az új Volvókba

2017.05.16. 13:40

A Google újabb lépést tett afelé, hogy az autókban is megvesse a lábát. Új partnere a Volvo, a közös munka eredménye két éven belül megjelenhet a svéd gyártó autóiban.

A megoldás határozott előnye, hogy az Android alapok viszonylag gyors alkalmazás-fejlesztést tesznek lehetővé, és nem csak a Volvo vagy a Google, hanem független cégek számára is. Nem egészen világos, hogy a Volvo fedélzeti számítógépén szabvány Android appok futtathatók lesznek-e, viszont a Volvo szerint az új rendszer telefon-integrációja tökéletes lesz: ugyanúgy támogatja majd az Android Auto és Apple Carplay szabványokat, mint a konkurencia rendszerei.

Nem ez az első alkalom, hogy egy gyártó Android alapú fedélzeti rendszert mutat be: januárban, a CES-en a Fiat Chrysler autóiban mutattak egy olyan megoldást, amelyet a Google a Panasonic-kal és a Quallcommal közösen fejlesztett ki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.