Platós Shelby, 750 lóerővel

2017.05.19. 17:27

Carroll Shelby mondjuk nem volt az a fajta, aki bármitől is forogna a sírjában, de talán ő sem értené egészen, minek egy Ford F-150-esbe 750 lóerős motor. Egykori cége, amely már a Fordhoz tartozik, azonban elkészítette ezt is: az F-150 Super Snake ráadásul gyártásba kerül.

A Ford F-150-ből minden másnál több fut az Egyesült Államokban – talán nem egész véletlen, hogy a Shelby, amely egy ideje már a Ford része, épp ebből készített egy igazán durva változatot az idei Carroll Shelby Tribute Day-re. Május 20-án a legendás autóépítő halálának évfordulóját ünnepli a cég és a rajongók közönsége, és ha innen nézzük, az F-150 Super Snake tökéletes. Shelby módszere ugyanis az volt, hogy mindenbe hatalmas, aránytalanul erős V8-as motorokat épített, és a Ford pick-uppal épp ez történt most. A Mustangból ismert ötliteres motor kompresszoros változatát lógatták bele, amely 750 lóerejével még egy ekkora testet is elég könnyedén mozgathat. A dinamikai adatokat egyelőre nem közölték, de egyenes vonalban valószínűleg kevés ellenfele akad majd, még a sportkocsik között is.

És ez nem csak valami egyedi autó, egy 150 példányos sorozatot le is gyártanak belőle. Ha minden igaz, a vásárló választhatja majd ki, hogy első- vagy összkerék-hajtással kéri-e az autót, a 22 hüvelykes, polírozott Borla alufelnik viszont az alapfelszerelés részei, ami garantálja, hogy ezzel az autóval senki ne akarja elhagyni az aszfaltozott utakat. A gyártást annyira komolyan gondolják, hogy már ára is van az autónak: 96 880 dollárért vesztegetik a legerősebb F-150-est, ami durván 26,8 millió forintnak felel meg. Biztos elkel az a százötven példány, bár ahogy mifelénk mondják, ennyi pénzből másutt már rendes sportkocsit is adnak.