Tíz kilométerre indult, ötszázat vezetett a nagymama

2017.05.20. 12:10

A tervezettnél ötvenszer többet autózott egy angol nagymama. A 83 éves Valerie Johnson worcesteri otthonából indult volna a közeli kórházba, ahol orvosa egy rutinellenőrzésre várta. Csak éppen a megszokott útvonalon útépítés zajlott, az elterelés pedig megzavarta.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az idős hölgy valahogyan felkeveredett az autópályára, és vélhetően nagyon összezavarodott. Végül nyolcórányi vezetés után kifogyott az üzemanyaga, és a skóciai Larkhall közelében megállt. Furcsa módon nem is igazán gyanakodott, legalábbis nem állt félre, hogy megpróbáljon útbaigazítást kérni. Amikor aztán megállni kényszerült, egy házaspártól kért segítséget.

Közben a szomszédnak feltűnt, hogy Valerie régóta nem ért haza, ezért értesítette a lányát. Ő a rendőrséghez fordult, az egyenruhások pedig a térfigyelő kamerák segítségével megtalálták az autót. A nénire a helyi pár mindaddig vigyázott, amíg lánya odarepült érte. Mentőt is hívtak hozzá, a szakemberek megvizsgálták, és mindent rendben találtak.

Lánya szerint egyébként az idős nő utál vezetni, rendszerint nem is szokott többet autózni néhány kilométernél. Ezek után talán még annyit sem szeretne.