Már Teslából is készül pompakocsi

2017.05.23. 11:30

Bár a Tesla elvi alapon ellenez mindenféle utólagos átalakítást, vannak olyan változtatások, amelyeket egyszerűen nem kerülhet el a villanyautó-gyártó sem. A Binz a hamburgi temetkezési szakkiállításra, a Forum Befára vitte el legújabb termékét, amelyet egyszerűen Binz.E-nek neveznek.

Az átalakított Model S-re hátulról szinte nem is lehet ráismerni: a tengelytávját 2,87-ről 3,8 méterre, a hosszát 4,68-ról 5,82 méterre, a magasságát 1,44-ről 1,72 méterre növelték. A Binz szakemberei láthatóan igyekeztek alkalmazkodni a Tesla eredeti stílusához, így a nagy hátsó oldalüvegek széleit is ívesre szabták – az összkép már-már sportos, a pompakocsik mezőnyében legalábbis egészen biztosan. Az óriási hátsó ajtó természetesen elektromosan nyitható, mögötte pedig elképesztően igényes kivitelű, faburkolatú belső teret alakítottak ki, rejtett világítással és ízléses mennyiségű aranyszínű díszítéssel.

A Tesla félelmetes gyorsulása itt nyilván nem szempont, az viszont igen, hogy a nagyobb tömegű és homlokfelületű karosszéria ellenére a Binz.E-vel is meg lehet tenni egy töltéssel 350 kilométert.