Kiszivárgott a 8-as BMW

2017.05.25. 10:39

Az első, kiszivárgott fotókon fura mód megfoghatatlan karakterű autó látszik. A nagy kupé egyszerre könnyedén elegáns és mérhetetlenül agresszív, attól függően, hogy milyen irányból nézzük. Ez még csak az első tanulmány, a visszajelzések alapján még sokat változhat.

Nem titok, hogy a BMW a 8-as sorozat feltámasztására készül, de ez az első alkalom, hogy álcázás nélkül láthatjuk, mivel is váltanák le a 6-os sorozatot. Érdekes, hogy a képek alapján könnyen támadhat az az érzésünk, hogy a nagyobb sorozatszámú kupé kisebb, mint az elődje, pedig ez valószínűleg nem igaz. Az ok alighanem a lendületesebb ívű tetővonal, az Aston Martinokra emlékeztető kialakítás a hátsó kerekek környékén és a felnik mérete, mindenesetre a kifutó 6-os masszív karakteréből nem sok maradt.

Az egyetlen, az összképből erősen kilógó terület az autó orra: az egész maszkhoz képest hatalmas vesék nem is orrlyukak, inkább egy középen összenőtt, vicsorgó száj benyomását keltik, alattuk és mellettük pedig óriási légbeömlők jelzik, hogy a motortérben valami nagyon erős lakhat. A lapos, és az autó sarkaira húzódó fényszórókkal az autó eleje határozottan fenyegető, de épp ezért üt el az autó egészétől.

A konkrétumokat egyelőre nem ismerjük, de ezekre sem kell már sokat várni: holnap, a Concorso d'Eleganza Villa d'Este megnyitója után hivatalosan is leleplezik a 8-as tanulmányt, akkor kiderül az is, hogy milyen gépészetet szánnak a kupé hosszú orrába.