Szerencsés baleset hihetetlen eredménnyel

2017.05.25. 12:48

Törökországban készültek a felvételek egy Isztambul környéki autópálya-kapunál, ahol láthatóan nem fér át egyszerre két autó. Ez azonban, úgy tűnik, nem volt világos legalább az egyik sofőr számára.

A Motor1 cikke szerint a Seat Toledo vezetője próbált előnyhöz jutni a Fiat Egeával (mifelénk Tipo) szemben, de már nem fért be elé: a két autó egymásnak csapódott, és egyszerre érte el a szűkületet, aminek ez lett az eredménye. Az autók helyzetét nézve elég valószínűtlennek tűnik, hogy betartotta volna a 30-as sebességkorlátozást. A Fiat – a beszámoló szerint vétlen – sofőrje szerencsére egy karcolás nélkül megúszta az esetet, és állítólag a Toledóban ülő is megúszta néhány könnyebb sérüléssel.

Az erőszakos vezetési stílus mellett, amely legalább az egyik sofőrre biztosan jellemző volt ebben a helyzetben, a szituációért valószínűleg az Isztambul környéki úthálózat zsúfoltsága is okolható, ami az autók számának növekedésével arányban egyre lassabb közlekedést és a sofőrök számára egyre komolyabb frusztrációt jelent.