600 lóerős csúcsverziót kap a Jaguar XE

2017.05.26. 17:24

Megkapja az ötliteres V8-at, kategóriája legerősebbje lesz az XE. Goodwoodra időzíti és SV Project 8 néven mutatja be a Jaguar középkategóriása csúcsváltozatát.

A BMW M4 GTS-nek és a Mercedes C63 R-nek állít direktkonkurenciát a Jaguar Land Rover speciális modellekért felelős részlege, a Special Vehicle Operations. Az SVR munkája a csúcs XE, amibe belepakolták a házon belülről kapott kompresszoros, ötliteres V8-ast. Hatszáz lóerőig húzták, amivel nem csak a legerősebb gyári Jaguar lesz a csúcs XE, de teljesítményben sikerült rávernie a kortárs konkurensekre is. Hogy az összkerékhajtással és az egyéb átépítésekkel hova lesz elég, leghamarabb június 30-án, a Goodwood Festival of Speeden derül ki, akkorra ígérik a végleges SV Project 8 premierjét.  Addig marad a fenti promóvideó és a képek.

Bár a technikai paraméterei egyelőre nem teljesen ismertek, azt már tudni róla, hogy 3,5 másodperc alatt tudja majd a 0-100 km/h-s sprintet. Valószínű a pályázók lesznek a célközönség. Hogy mindezt mennyiért, egyelőre rejtély, de valószínű nem finomkodnak majd az árazásnál, főleg, hogy a Jaguar 300 darabosra limitálja majd a modellt.