A Volvo futott egy rekordot a Nordschleifén, de nem mondta el senkinek

2017.05.26. 12:46

Egy éve ilyenkor új királya lett a négyajtós utcai autóknak a Nordschleifén. Egy S60 Polestar kategóriája új rekordját futotta, a koronát viszont nem kérte. Már minden hiába.

r

Bár a lakossági kategóriában egy ideje már csak a fronthajtásosak rekordhajszája foglalkoztatja a népet, a Nordschleifén kismillió más kategóriát számon tartanak. A négyajtósoké még egy relatív érdemi küzdelem, reklámértéke vitathatatlan. Ehhez képest a Volvo képes volt pár nap híján egy kerek évig eltitkolni, hogy itt bizony ők a leggyorsabbak. Azaz már csak voltak.

Egy éve annak, hogy a túraautó-világbajnoki forduló után a Volvo ott maradt a Nordschleifén tesztelni. Ekkor küldtek ki egy S60 Polestart a húsz kilométeres körre. Hogy pontosan mit teszteltek rajta, nem árulják el most sem, csak annyit, hogy a fejlesztések miatt hallgattak mostanáig rekordról. Talán már az új Polestar-féle kétliteres négyhengeres dolgozott az S60-ban, ami a leggyorsabb utcai négyajtósként, 7 perc 51,110-es idővel ért körbe.

A Volvo nem kérte a hírverést, mostanáig hallgattak róla, amiért a kör sem lett hivatalos. Így legalább nem volt mit elveszteni szeptemberben, amikor jött az Alfa Romeo Giulia QV és egy 7:32-es futással brutálisan megvágta kategória rekordját.