BAC Monót kaptak a Man-szigeti rendőrök

2017.05.27. 09:44

Egy BAC Mono sportkocsit ajánlott fel a Man-szigeti rendőrségnek a Briggs Automotive Company (BAC). Ezzel ez a gép lett a gyártó első autója, amely ilyen szerepet tölt be. A Monót a cég szerényen csak a világ egyetlen együléses, utcai szupersportkocsijaként emlegeti.

A Man-szigeten a lakott területeken kívül nincs általános sebességkorlátozás, így nyilván nem a gyorshajtók kergetése lesz majd a fő feladat. Ehelyett inkább a rendőrség és a lakosság közötti kapcsolatépítést, kapcsolattartást segítheti elő. A motoros rendőrként, baleseti helyszínelőként dolgozó Andy Greaves azt mondja, minden lehetőséget igyekeznek kihasználni, hogy a biztonságos közlekedésről beszélgessenek az emberekkel. Ezzel az autóval sokan megnézik, megállítják őket, így megkönnyíti a feladatukat.

A napokban egyébként a Mono Mania nevű rendezvényen találkoztak a BAC Mono-tulajdonosok. A hatóságok május 11. és 15. között lezártak nekik több útszakaszt is, így felszabadultan próbálgathatták autóikat és ismerkedhettek a szigettel.

A Mono egyébként igen meggyőző súly-lóerő aránnyal rendelkezik: a 2,5 literes négyhengeres 308 lóerőt tud, ehhez pedig mindössze 580 kilós tömeg tartozik. A rendőrségi változat sem tér el ettől a specifikációtól, csupán kapott egy ugyanolyan matricázást, mint ami a hatósági állomány többi tagján is látható.