Belátható távolságra a Subaru elektromos autója

2017.05.27. 06:55

Rengeteg pénzt költ fejlesztésekre, 2021-re már piacra is dobná elektromos autóját a Subaru. Nem maradna le a kis japán márka, jövőre még egy hibridet is beígértek.

zct

Joszinaga Jaszuki, a Subaru vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjúban mesélt a vállalat közeljövőbeli terveiről. Mint kiderült, a következő egy évben átlagosan havi százmillió dollárt, összesen 1,2 milliárdot (320 milliárd forint) költenek kutatás-fejlesztésre. A cég történelmében rekordnak számító keret célja, hogy 2018 végéig kijöjjenek egy plug-in hibriddel. Ez egy lépés lesz első villanyautójuk felé, amire terveik szerint 2021-ig kell várni. Egy ilyen kis márkától ez komoly vállalás, de Joszinaga tisztázta, azért képesek egyedül a feladatra, mert nincs szükségük új platformra, akksit és a motort pedig várhatóan beszállítókkal oldják meg. Hogy mégis mi lesz az autó alapja, nem árulták el.

A Subaru 134 milliárd jenes kutatás-fejlesztési beruházása ugyan házi rekord, de összehasonlításként: a Toyota kb. nyolcszor többet költ erre egy évben, míg a Honda is lényegesen többet, 750 milliárd jent szán erre/év.