Villanytaxiba fektet a mexikói milliárdos

2017.05.28. 13:52

Elektromos taxival javítana Mexikóváros katasztrofális levegőjén Carlos Slim autógyára. Már a prototípuson dolgozik a Giant Motors.

Mexikóvárosi utcakép
Mexikóvárosi utcakép

Érdekes történet van születőben Mexikó leggazdagabb emberének és az ország fővárosának szereplésével. 54 milliárd dolláros vagyonával Carlos Slim üzleti érdekeltségei közt csak egy apró vállalatocska a Giant Motorst, amely most nagy erővel dolgozik, hogy idővel teleszórhassa a külkerületeivel együtt húszmillió lakosú Mexikóvárost. A hírhedten rossz levegőjű fővárost, ahol a kén-dioxd, a szén-monoxid és a nitrogén-oxid szintje a világ legmagasabbjai közt van.

A cél érdekében a Giant Motors összeállt az elektromos járművek terén tapasztalt Moldex-szel, emellett négy nagy mexikói egyetem is segíti őket a munkában. A vállalat vezérigazgatója, Elias Massri azt mondja, már dolgoznak a prototípusokon és remélik, még idén a fejlesztés végére érnek. Bár a tervezett autóról  még semmit sem tudni, reményeik lehetnek. Már csak azért is, mert Mexikóváros vezetése végre elkezdte komolyan venni a légszennyezettséget, aminek legerősebb megnyilvánulása volt, hogy a polgármester tavaly csatlakozott Athén, Madrid és Párizs dízelpolitikájához és egy megállapodás szerint a város 2025-ig teljesen kitiltja a dízelmotors járműveket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.